עבודה על ידי ברוקר גוי בחול המועד

שאלה:

שלום הרב,
כידוע אסור לעבוד בחול המועד
שאלתי היא כזו: במידה ואני שם את הכסף אצל ברוקר והוא עובד בשבילי , ואני לא מתערב לו בשום דבר , במקרה הזה האם מותר לי להשאיר את הכסף שם או להגיד לו לעצור לסחור עבורי בחול המועד {הוא גוי}

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה לא נותן לו את הכסף דוקא לימי החג, אלא באופן כללי אתה משקיע בבית השקעות מסויים שפעיל גם בחול המועד, אין לך קשר עם מה שעושים שם ומתי עושים שם ואתה לא מבקש מהם לעשות משהו בחול המועד, אין בכך איסור. בפרט שלא מדובר במלאכה ממש אלא במסחר. וכך בעצם כולנו… קרנות הפנסיה שלנו או כל השקעה אחרת נמצאים אצל בתי השקעות שעובדים גם בימי חול המועד.