מה עושים עם כספי פקדון של ילד קטן?

שאלה:

כתוב במסכת בבא בתרא
"מן הקטן עשה לו סגולה מאי סגולה?
רב חסדא אמר ספר תורה.
רבה בר רב הונא אמר דיקלא דאכל מיניה תמרי".
מי שקיבל פיקדון מילד קטן יעשה בו סגולה.
לדעת רב חסדא הכוונה היא שיקנה לקטן ספר תורה לעומת לדעת רב הונא הכוונה היא שיקנה לו דקל שיוכל הקטן ליהנות מפירותיו.
אז מה עדיף כהלכה למעשה מבין השניים האם ספר תורה או עץ שמניב פירות?

תשובה:

שלום וברכה

הדוגמאות עשויות להשתנות במשך השנים, בזמנינו לא נראה שיהיה לו משהו לעשות עם הדקל, אף אחד לא ניזון מעץ אישי שצומח אצלו בבית, גם אין הרבה מסחר בספרי תורה יד שניה, העיקר הוא העיקרון, שאין היתר לעשות סחורה בעלת סיכון בכסף הפקדון, חובה לרכוש בזה קרן קיימת שמניבה פירות ללא סיכון לקרן. אם ננסה לקחת את זה למושגים של היום [כמובן בסך רב יותר], רכישת נדל"ן בדרך כלל מוכיחה את עצמה כאן בארץ כקרן קיימת שאף פעם לא ירדו דמיה, והיא גם מניבה פירות שכירות.