השכרת שדה לגוי בארץ ישראל

שאלה:

האם יש מצב שבו אפשר להשכיר שדה לגוי בא"י?

תשובה:

בשדה יש להקל יותר מבית, כמבואר בשו"ע בסימן קנ"א, וז"ל: אין מוכרים להם בתים ושדות בארץ ישראל; אבל משכירין להם בתים, ולא שדות. ובסוריא, מוכרים בתים ומשכירים שדות. ובחוצה לארץ, מוכרים אלו ואלו. ע"כ. ובסעיף י כתב עוד: אף במקום שהתירו להשכיר, לא התירו אלא לאוצר וכיוצא בו, אבל לא לדירה, מפני שמכניס לתוכו עבודת כוכבים בקבע. והרמ"א שם כתב ע"ד, והאידנא נהגו להשכיר אף לדירה, כיון שאין נוהגים להכניס עבודת כוכבים בבתיהם.

וראה כאן מאמר רחב בענין זה.

כמובן שאם יש אפשרות להשכיר לישראל ולחזק את האחיזה שלנו בארץ ליישבה ביהודיים, זה עדיף הרבה יותר.