תביעה בבית דין של מעלה

שאלה:

בס"ד

ובמידה ונפגעתי מבן אדם , ולא יצאה האמת לאור בעולם הזה ואני פגוע מאד ממנו והעניין נשכח בקרב בני האדם. האם יש אפשרות לתבוע את האדם שפגע בי , בבית דין של מעלה אחרי 120?

תודה רבה.

תשובה:

בבית דין של מעלה אתה תאמר תודה לה' יתברך על כל צער שנגרם לך בעולם הזה! כולו כפרת עוונות, וכל המעביר על מידותיו מעבירים לו על כל פשעיו. עדיף לשכוח מהענין ולנסות לסלוח, וכל מחשבה טובה כזו תעמוד לך לזכות בעזרת ה'.

אגב יש להזהר מאוד מאמירות כאלו, משום שכאשר אדם מוסר דינו לשמים, הסדר הוא שבודקים תחילה אם הוא ראוי לכך ומה מעשיו. ומי מאיתנו רוצה לעמוד לדין כזה..

בשורות טובות.