סדור הבית בשבת / טלטול אגרטל פרחים בשבת

שאלה:

שלום,
האם מותר לסדר את הבית / או חלקו, כאשר הסדר נותן אווירה נעימה יותר ושהות נעימה יותר בשבת, לדוגמא: הרבה פעמים הילדים משאירים הרבה משחקים וצעצועים מפוזרים בבית.
וכן האם מותר לטאטא את הרצפה כדי שיהיה יותר נעים? או שעדיף להשאיר את הבית לא מסודר ולסדרו במוצ"ש?
כמובן הסידור לא כולל מלאכות אסורות של מיון החפצים בהחזרתם למקומם, או טלטול של משחקי ילדים כאשר הם מוקצים .
שאלה נוספת: האם מותר להזיז אגרטל עם פרחים בתוכו ( ששרויים במים) כאשר מדובר בסוג פרחים שנפתחים במהלך השבת. ( ההזזה היא לצורך החלפת ניילון לשולחן או עריכת השולחן בין הסעודות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר וראוי לסדר את הבית בשבת, ויש בזה כבוד השבת, כמובן רק לצורך השבת ובאופן שאינו כרוך בעשיית מלאכה, כפי שציינת.

מותר לטלטל את האגרטל, אבל הנהגה נכונה היא לעשות זאת בעדינות שהמים לא יגיעו למקומות שלא היו כשזה על השולחן, כי זה מקרב את פתיחת הפרחים, ראה שלמי יהודה פרק ג הערה סד בשם הגרי"ש אלישיב.