מעשר לגמ״ח הלוואות

שאלה:

שלום וברכה,
אם מישהו תורם לצדקה את חצי מעשר שלו לגמ״ח הלוואות, האם נחשב לו למצווה (מצוות צדקה או הלוואה) תדירה או נחשב לו שתרם פעם אחת וזהו?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בעיני ברור שיש קיום מצוה בכל הלוואה, ואסביר: נכון הדבר שברגע שאדם תרם את הכסף לצדקה הוא כבר לא שלו, ולא הוא נחשב המלווה [במידה ואכן תרם את הכסף ולא רק הפקיד אותו שם], אבל עדיין פשוט הדבר שלא כל צדקה נחשבת אותו דבר, אדם שתרם לגמ"ח בעצם איפשר לגמ"ח להלוות את הכסף אין ספור פעמים, כך שבעצם מונח בתרומה שלו שהוא זה שגרם לכך, ולכן יש התייחסות אליו בענין זה ויש לו זכות בכל הלוואה שהם נותנים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאי שנא מס”ת שכתוב בפירוש שלא כדאי לתרום אלא רק להשאיל מעבר לעניין שהוא עלול לאבד מצוות כתבו לכם הוא גם יאבד את הזכויות של כל הקריאות. בפירוש שגם אם אמנם הוא זה שזיכה את הציבור בקריה”ת עדיין ברגע שהוא תרם הוא איבד את זכויותיו העתידיים.

  2. אינני זוכר כרגע שיש סברא כזו בספר תורה, כמו כן אם תדקדק בלשוני כתבתי בפירוש שאינו כמו המלווה בעצמו שזו ודאי זכות גדולה, אלא שיש לו זכות בכך שגורם להלוואות.