מזיק עסק חבירו

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

שמעון מקלקל עסק ראובן שלוחץ הלוקחים של ראובן, ועזבים עסק של ראובן. ושמעון עושה לא כדין.

האם זה דבר שבית דין מחייב על נזק שגורם חבירו על ידי דיבור דמוציא שם רע ולוחץ לוקחים של ראובן?

ואם בית דין אינו דן זה האם זה דבר שנותנים היתר לראובן להביא שמעון לבית דין או להתקשר למשטרה? והאם סיטואציה כזאת בית דין נותנים לראובן פסק כדי שלא יאמרו שראובן מוסר או פנה לערכאות? שאם יצטריך יש לו מה להראות שעשה כדין נגד שמעון?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

במידה ובית דין יבין שראובן נוהג שלא כדין, בית הדין יחייבו את שמעון להפסיק במעשיו, ואם שמעון לא יציית לבית דין וימשיך במעשיו, בית דין ייתנו לראובן היתר לכמ"ש – כל מה שרוצה – כדי שראובן יוכל לפעול בכל פעולה אפשרית.

בהצלחה.