לכפות על פינוי בינוי

שאלה:

בנין שרוצים לעשות פינוי בינוי ראיתי שההלכה שעל אף שחוקית ניתן לפנות אך עפ הלכה אין אפשרות לחייב אדם לצאת מביתו וכו
השאלה מה קורה אם הדירה ריקה באופן שאין צריך להוציאו ואו באופן שהדירה מושכרת והבעלים עצמו אינו גר בדירה, ורק ירוויח יותר מהפינוי , האם הגדר הוא משום בעלות ואי אפשר לקחת לו ולשבור נכס שלו ואסור או שכיוון שנהנה מזה כלכלית ולא מזיקו כלל אין כאן בעיה כלל. וכן אם הגדר של הבעיה ההלכתית , זה רק להוציאו מביתו וכאן שזה לא המקרה ואז מותר,
כמו כן אדם חילוני שאינו בדעת תורה והולך לפי החוק האם גם בזה החוק משליך עליו או שבכל זאת ההלכה אוסרת .

תשובה:

שלום וברכה,

ראה כאן.