יש פתרון בדין תורה?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

כבוד הרב מדוע לפעמים יש מחלוקת בן אנשים שממשיך עשרות שנים ונראה שאין פתרון?

הכל יכול להסתדר אצל בית דין אבל לפעמים יש דבר שממשיך, מדוע זה קורה?

מדוע לפעמים נותנים לאדם (דתי) להיות בלגני ולגרום עגמת נפש לבריאות ואין קונסים? הלא ביערת הרע מקרבך?

מדוע קשה לפעול הוראת שעה נגד אנשים בעלי מריבה ולקנוס אותם כמו שבסימן ב' ואז אנשים יראו ולא יזידו עוד.

יש הרבה הפקרות וקשה להפסיק רשעים.

שהשם יעזור

תשובה:

זה שלא הולכים לדין תורה זה באמת חבל, אבל אם צד אחד מעוניין בכך הוא רשאי לתבוע ובית הדין יחייב את הצד השני להתייצב בפניו.

לגבי שאר שאלותיך, מה לעשות שהמשיח עוד לא בא ואין שלטון לישראל ואין בית דין סמוכים שיכולים לקנוס, על זה אנחנו מתפללים כל יום שלוש פעמים גם לביאת המשיח וגם להשבת שופטינו כבראשונה…

ברכה והצלחה