האם שייך רואה דם מחמת תשמיש במעוברת?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

האם מה שמדובר בשו"ע יו"ד גבי אשה רואה דם מחמת תשמיש רק בסתם אשה או אף במעוברת שהיה נראה כמה טעמים לתלות בקושי ההריון כיוון שכל האיזור שם בלחץ גדול וגם האשה בחזקת מסולקת דמים או אף היא צריכה שימור על זה? וכל הדינים שייכים לה כמו זמן שצריך להיות רואה וכו' ?

ועל ענין זה נשמע לי שכן, האם ההלכה היא שאין לאשה שום חיוב לבדוק את עצמה כשאף פעם לא ראתה כלום כלומר היא הרגישה מאומה ואחרי תשמיש מטה הולכת להטיל מים או כשקמה בלילה ששימשה וכו' שאין לה לחפש בעיה ולא לראות הנייר או המים וכו' נכון? ומדובר אם ראתה מיד דם או ראתה כתם בתחתונים שדבר שתראה בעל כרחה וגם בזה יש דינים ופרטים אם דבר שמקבל טומאה וכו' ובא לשאול בקיצור כיון ששאלו לי ויש להשיב לתלמיד.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אין לחשוש שהיא רואה מחמת תשמיש כאשר היא מסולקת דמים כמבואר בפוסקים בסימן קפו.

אבל לא הבנתי בדיוק את הסיפור, אשה שרואה שאכן היא רואה דם מחמת תשמיש בהריון, נכון הדבר שלא נאסור אותה לבעלה, היא מן הסתם גם הוחזקה כבר קודם ההריון שאינה רואה מחמת תשמיש, אבל בכל מקרה יש לה בעיה עכשיו, שמחמת ההריון היחסים גורמים לה לראות, וממילא לא ניתן להניח לה לקיים יחסים בימי ההריון מחמת חשש זה.

לכן אני מציע להתייעץ עם רופאת נשים, אולי חסר מסויים בהורמונים גורם לכך, אולי פרוגסטרון נמוך וכדומה.

נכון שאין חיוב לבדוק אם יש משהו, אבל היא כבר יודעת שזה גורם לה פעם אחר פעם, כך שאין טעם לעצום עיניים…

ערב טוב.