תשלומי איזון

שאלה:

יש לי בבנין שכן שבונה על הגג, ואני רוצה לקבל ממנו תשלומי איזון, והוא מצידו גם רוצה לשלם, הוחלט שהתשלום יהי' לפי שמאות.
יש לנו בבנין 3 כניסות מחוברות, ובכל כניסה יש שני עמודות.
רציתי לשאול, האם התשלום שלו אמור להיות רק לדיירי העמודה, לדיירי הכניסה, או לכל דיירי שלושת הכניסות.
יצוין, שמבחינת העירי'ה שלושת הכניסות היו שותפים יחד לתב"ע
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן בונה רק על שטח של הדירה שלו, כיון שהוא בונה על שטח של עמודה אחת, צריך לשלם דמי איזון לדיירים של אותה עמודה בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

השכן שבונה על הגג הוא בונה על רכוש משותף של כל הדיירים של שלושת הכניסות, אלא שכל שכן בקומה העליונה יכול לבנות על העמודה שלו, אין סיבה שכל שכן ישלם לכל השכנים דמי איזון, לכן השכן העליון יכול להחליט חלוקת שותפות, וכל שכן בקומה עליונה שבונה על הדירה שלו, ישלם לעמודה שלו בלבד.