קביעת המחיר לפי המשלם

שאלה:

שוכר דירה הזמין אותי לעבודת חשמל. תמחרתי את העבודה מתוך ידיעה שהשוכר הוא זה שמשלם וכיוון שהוא איננו בעל אמצעים תמחרתי במחיר יחסית זול. לפני שהשוכר שילם התברר לשוכר ולי שמי שבעצם משלם זה המשכיר. המשכיר הוא בעל אמצעים ולכן ברצוני לתמחר את העבודה במחיר גבוה יותר (כמובן, במחיר שהוא מקובל בשוק). המשכיר לא שמע על המחיר שהצעתי לשוכר והוא מוכן לשלם לי לפי התמחור שתמחרתי לו. שאלתי היא האם אני מחוייב למחיר שתמחרתי לשוכר כיון שמדובר באותה עבודה ורק מזמין העבודה השתנה או שאוכל לתמחר לשוכר לפי המחיר הגבוה יותר המקובל בשוק

תשובה:

שלום וברכה,

אם המחיר שאתה מציע למשכיר הוא מחיר הוגן ומחיר שווה בשוק, מותר לך לתמחר למשכיר לפי המחיר שאתה רגיל לקחת מאחרים, ואתה לא חייב למחיר הנמוך שהצעת לשוכר.

בהצלחה.

מקורות:

אסור למוכר לגבות מחיר גבוה מאדם שיש לו יתר אמצעים, ויש בדבר משום איסור אונאה. אולם במקרה כאן המחיר שהציעו לשוכר הוא מחיר זול מהמחיר שעושה לכולם, ולכן מותר לדרוש מהמשכיר מחיר רגיל, כיון שההנחה הייתה לשוכר בלבד.