חברות

שאלה:

מאז הקורונה והתחזקותי ( נשים מדברות וחוסר צניעות עם גברים )החלטתי לא להתפלל בבית הכנסת הייתי חלק מקבוצת נשים ושעורי תורה וכעת לא .אני מטפלת בביתי שהיא חולת נפש וכעת אני באבל על אימי אין לי כוח ורצון לענות לטלפונים ולהיפגש של כמה מהחברות מבית הכנסת יצאתי מקבוצת הווטסאפ מקבלת הודעות ותלונות ואני לא עונה נראה לי שהן כועסות עלי כל שיחה מובילה אח"כ ללשון הרע ובכלל לא רוצה לשתף את חיי האישיים (מזכירות לי שהן מתפללות על ביתי )עם כל השאלות שלהן !אני לא יחזור לבית הכנסת
מה דעת הרב ? אני חלוקה בדעתי! ובנפשי !

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין בדיוק במה מדובר למה הפסקת ומה הנושא, בגדול מאוד חשוב להיות חלק משיעורי תורה ומחיי חברה, זה טוב לנפש, אבל אם זו חברה לא טובה, קשר עם גברים ולשון הרע, אז באמת כדאי למצוא חברה אחרת.

בהצלחה