תשלום על צינור ביוב שהתפוצץ

שאלה:

שלום, בתוך הבית עובר צינור ניקוז 4 צול של כל הקומות שמעלינו ותחתינו, שמנקז את המים של המטבח והאמבטיות של כולם לביוב, גם שלנו כמובן. הוא עטוף בגבס אצלינו בבית. לפני כמה זמן התפרק צינור אחד מהחיבור לשאר הצינורות והייתה נזילה גדולה אצלינו בבית. התיקון של הצינור עצמו היה לא מסובך רק לחבר שוב את הצינור ולחזק אותו שלא יתפרק שוב. אבל היה צריך לחתוך את הגבס ולתקן שוב מה שעלה כבר סכום לא מבוטל. השאלה: האם התיקון היה מוטל עלינו לבד או על כל השכנים. ואם גם הם היו צריכים להשתתף, האם דווקא השכנים שמעלינו ותחתינו או ועד הבית. ואם על החיבור של הצינור עצמו או גם העלות של חיתוך הגבס ותיקונו.

תשובה:

שלום וברכה,

הצינור ניקוז שמשמש את כל הדיירים הרי הוא רכוש משותף, וכל בעלי הדירות צריכים להשתתף בתיקון הרכוש משותף, ולכן מוטל על וועד הבית לתקן את הצינור וגם את החיתוך של הקירות גבס כדי להגיע לצינור שזה מהווה חלק מהתיקון.

בהצלחה.

מקורות:

כל תקלה שיש ברכוש המשותף חייבים כל בעלי הדירות חייבים לתקן.

החיוך של הגבס כדי להגיע לצינור הינו חלק מהתיקון הצינור כיון שלא ניתן להגיע לצינור בלעדי חיתוך קירות גבס, ולכן גם חיתוך הקיר גבס ותיקנו מוטל על וועד הבית.