ריבוי קדישים – המשך

שאלה:

שלום,
מה דין אבל בשנה, שרואה שאין מי שיאמר קדיש יתום במניין אחר: האם הוא רשאי לומר שם קדיש יתום אף שלא התפלל עמם, או שיש בכך חשש ריבוי קדישים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני זוכר כרגע אם אתה הוא זה ששאל קודם לכן בענין זה, כפי שהסברתי, יש קדישים שהם חלק מנוסח התפילה כמו קדיש דרבנן וקדיש שאחר עלינו, וזה בהחלט ראוי לומר, אבל קדיש יתום של אחר שיר של יום שנתקן רק כדי לאפשר ליתומים אמירת קדיש, אין לומר באופן זה אפילו בתוך השנה.

פורים שמח.