מחצית השקל – עד איזה גיל החיוב על האב?

שאלה:

ידועים דברי ההלכה שכל מי שהתחיל לתת מחצית השקל לא מפסיק. השאלה היא עד מתי? הילדים הרי בשלב מסוים גדלים ופורחים מהקן. גולים למקום תורה. מקימים בתים. מן הסתם שהם גם דואגים לעצמם לתת. עדיין מחוייב האב לתת גם? או שברגע שניתן לשער שהם נותנים יורד החיוב מהאבא?

תשובה:

פשיטא שברגע שהם גדלים ונותנים בעצמם האב פטור מכך. בודאי מגיל עשרים שאז יש חיוב מחצית השקל מדינא פוקע החיוב מן האב, לפני כן זה באמת תלוי בידיעתו שנותנים, שכן בדין יוכלו לטעון שאינם רוצים לעשות אלא כחיוב הגמור בלבד, שהוא מגיל עשרים.

פורים שמח.