לימוד קודם קריאת המגילה

שאלה:

אני בן כרך שחזר עתה מסעודת פורים אצל אביו, יש לי קריאת מגילה רק עוד שעתיים, האם מותר לי ללמוד על ידי תזכורת בפלאפון?

תשובה:

מותר ללמוד לפני המגילה בפרט אם עכשיו לא מצויה לך.

פורים שמח.

מקורות:

ברא"ם על הסמ"ג כתב שכלל אין איסור לפני קריאת המגילה כיון שהיא חביבה על האדם, ואינו דומה לבדיקת חמץ, אמנם בחוות יאיר סי' יא חולק, אבל גם הוא כתב שאם התחיל אינו פוסק, ונראה מדבריו שפשיטא שאם אין המגילה מזומנת לו עתה ילמד.