פג תוקף – מצות

שאלה:

שלום לכבוד הרב האם מצות שהיו מונחות ורשום פג תוקף לפני כחצי שנה מותר לזרוק לפח?

תשובה:

שלום וברכה

הפג תוקף של מצות הוא תמיד א' אלול, לא נראה לי שמישהו בדק אם זה הזמן … כך שאם אתה לא רוצה סתם לזרוק תטעם קודם אם זה טעים או לא. רק לבדוק היטב מתולעים! זה הרבה מידי זמן בחוץ… ואם יש חשש הכי קטן – לזרוק. כמו כן יש קהילות שנוהגים לא לאכול מצות חודש לפני פסח ויש מראש חודש ניסן, כל אחד יעשה בזה כמנהגו.