נסיעה לירושלים בליל ט"ו עד למחרת – מחייבת בכל מצוות היום?

שאלה:

שלום הרב,

אם אני ואשתי נסע לירושלים בערב ט"ו להוריה ונשאר שם עד ערב ט"ז, האם נהיה מחויבים במצוות פורים (מגילה, מתנות אביונים, משלוח מנוח), אמירת "על הניסים" ב"מודים" ובברהמ"ז?

לפי חיפושים שעשיתי ראיתי שיש כמה ספקות לבן עיר מפורזת, הגעה מלפני עלות שחר יכולה להביא לחיוב וכו', לא היה ברור לי כ"כ.

תודה הרב

תשובה:

שלום וברכה

יש בענין זה מחלוקת בדעת הירושלמי, אם מי שכבר חגג את יום י"ד באדר בפרזות מתחייב שוב בירושלים, ויש שאמרו שרק כאשר בדעתו לקבוע דירתו בירושלים מעתה הוא מתחייב בפורים נוסף, ולכן מספק יש לקיים שוב את המצוות, אבל אין לברך אלא לשמוע הברכה מבעל קורא ירושלמי.

מקורות:

הארכתי כאן בענין זה.