מקרא מגילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם מפרק ב פסוק ח עד פרק ז פסוק ז שקראתי מתול חומש יצאתי י"ח ?
אם כשאמר הבעל קורא "למלך" ושמעתי המלך יצאתי ידי חובה ?
יש הרבה מקרים דומים שלפעמים לא שומעים אות ראשונה ברור של המילה ויעשו למשל נשמע כמו יעשו.
לא מפאת רעש או משהו.

יוצא בכנ"ל ?

תשובה:

אם את רוב המגילה קראת מתוך חומש, לא יצאת ידי חובה ויש לקרוא שוב ממגילה כשרה.

תקרא אתה עצמך מתוך מגילה כשרה וכך לא יהיה לך לחץ, אבל חייבים לדעת את השינויי משמעות שיש במגילה כדי לקרותה כהלכה.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. המעכב אבל זה לא רלוונטי לגביך, אם יותר מחצי מגילה קראת בעצמך מהחומש בלי לשמוע מהחזן, אתה צריך לקרוא שוב.

  2. אם ספק אם שמעתי סוף תיבה זה מעכב ?
    אם היה לי ספק במילה אם יצאתי ואני לא זוכר איפה היה הספק האם יצאתי ? (ואני גם לא תלמיד חכם כדי לדעת אם זה היה ספק אמיתי)
    מדובר על הקריאה של היום,
    תודה