לשאול אותה שאלה לשני רבנים

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לשאול באיזה מקרים אדם שקיבל תשובה מרב יכול לנהוג כשיטה אחרת?
לדוגמא, שמעתי שאם אדם ששואל רב שאלה ויודע שיש בה כמה שיטות, או שהשאלה השתנתה, יכול לשאול רב אחר. האם זה נכון?

תשובה:

אם יודע מראש שזה נתון למחלוקת ולא בהכרח מקבל את דעת הרב אלא רק שואל כדי להרחיב ידיעותיו, אין כל בעיה. כמו כן אם המקרה השתנה ולא נאמרה הפסיקה על הדבר הזה עצמו אלא על מקרה דומה, אין לחוש כלל.

מקורות:

ראה בשולחן ערוך יו”ד סי’ רמ”ב סעיף ל”א ובאריכות דברי הפוסקים שם, ובדבר זה יש פרטים רבים ולעיון במקורות רבים בענין זה כדאי לעיין כאן.