לגבי משלוח מנות

שאלה:

שלום,
הכנתי משלוחי מנות אבל פתאום לא בטוחה אם יוצאת בהם ידי חובה- 1. מארז של מספר עוגות אישיות קטנות- כשאני שמה אותו כמו שהוא ולא מפרידה- האם עובדה שכל עוגה קטנה עטופה בפני עצמה (אם כי כולן ארוזות יחד בעטיפה חיצונית אחת) זה אומר שלא נחשב כמנה, על אף שבצירוף של כולן ביחד יש כמות מכובדת של עוגה? 2. חבילה בייגלה שלמה- האם נחשב מנה או שחובה שמנה תהיה משהו שלא "מחולק" לחתיכות?
תודה ופורים שמח

תשובה:

כל אחד מהדברים שהזכרת נחשב מנה, העוגיות – כולן יחד זו מנה אחת למרות שהן ארוזות בנפרד, הבייגלה הוא מנה למרות שהוא חתוך, הכל מצויין, רק לזכור שלא די במנה אחת וצריך שתים. נניח הבייגלה והעוגיות יחד זה משלוח מצויין, או הבייגלה עם איזה בקבוק אן עם עוד חטיף, וכיוצא בזה.

בהצלחה.