יועץ משכנתאות שמעביר לקוחות מבנק זה לבנק אחר

שאלה:

האם מותר ליועץ משכנתאות לשכנע אדם למחזר את המשכנתא שלו ולקחת משכנתא אחרת בבנק אחר בריבית יותר זולה?? שהרי הוא מפסיד לבנק הראשון.
או סוכן פלאפונים שמשכנע אנשים לעבור מחברה לחברה במחיר יותר מוזל?
[חבר אמר לי שכתוב בבית יוסף בסימן שפו בשם רבי ירוחם שחייב על זה מדין מזיק וחייב היועץ לשלם לבנק את כל ההפסד]

תשובה:

שלום וברכה, אסור ליועץ משכנתאות או לסוכן פלאפונים לפנות ללקוחות ולהציע להם לעבור לחברה אחרת. אבל לקוח שבא ליועץ משכנתאות לקבל ייעוץ מותר ליועץ להמליץ לו למשכנתא דרך בנק אחר, וכן לסוכן פלאפונים מותר להציע ללקוח שניגש אליו שעדיף לו לעבור לחברה אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

אסור לשדל לקוחות של חברה זו לעבור לחברה אחרת, משום יורד לאומנות של חברו. אבל אדם שניגש ליועץ ורוצה לקבל מה העצה הטובה עבורו, מותר להביא לייעץ לו את האפשרויות הטובות, כיון שהלקוח בא מעצמו ורוצה לקבל עצה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ככל ורק מפרסם את התנאים שהבנק / חברה המתחרה מציעה. ונותן ללקוח אפשרות להחליט האם רוצה לשלם יותר או לעבור / למחזר.
    נחשב ליורד לאמונתו של חברו??