הבעל קורא טעה בקריאת המגילה – להשלים מילה זו לבד?

שאלה:

שלום. ע"פ ההלכה המופיעה בשו"ע בסימן תרצ שאם אדם אמר את המגילה על פה עד חציה יצא, מה יהיה הדין אם למשל החזן שקורא את המגילה טעה במילה שמשנה משמעות (כגון מלרע מלעיל של "באה"), האם אני יכול לומר את המילה הזו כתקנה מהחומש שלי ולהמשיך לשמוע אותו עד סוף המגילה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש שעוררו, לפי חילוקו של הקהילות יעקב ברכות סי' יא בדעת רבי עקיבא איגר, שמה שמועיל שומע כעונה לחצי ברכה [שחצי באמירה וחצי בשמיעה] הוא רק כאשר יש תורת ברכה על אותו חצי שבשמיעה, אבל אם המשמיע אומר רק חצי ברכה – אינו מועיל, שאם כן, כאשר הקורא דילג ואין לקריאתו תורת קריאה של מצוה, לא יעזור לשמוע את ההמשך ממנו.