ביטול חוזה בגלל אסונות שהיו בדירה

שאלה:

זו"צ שכר דירה קטנה בקומת קרקע, אחרי כמה שבועות הופיע אצלו יהודי בחצר בשעת ליל מאוחרת, וסיפר לו, שכל מי שגר בדירה הזו ניזוק בכל מיני עניינים, 13 זוגות ברחו מהדירה אחרי שחוו עגמת נפש מרובה, לאחד נזק רפואי, לשני לא היו ילדים שלש שנים, וזוג אחד התגרש וכו וכו', הלה סיפר לו שבעל הבית כרת עץ פרי בחצר, ומאז יש מזל רע בדירה, הוא ממליץ לו לברוח מה יום קודם. בעה"ב מזהיר את השוכרים שלא יוציאו שם רע על הדירה שלו, ולכן הוא בא בשעה כ"כ מאוחרת, אבל כדאי לו פשוט לברוח.

האברך המבוהל שואל אם מותר לו לבטל חוזה בגלל זה, הוא לחוץ מאוד.

תשובה:

שלום וברכה

לפי דעתי, עוד לפני שנדון מצד חושן משפט, יש לבדוק אם לא מדובר כאן בסכסוך שכנים סטנדרטי… כאשר השכן הזה הוא שהחליט להיות זה שמציק למשכיר הזה ולהעליל עליו עלילות שוא, אז לפני שנלחצים יש לברר היטב את האמת! באם זה אכן נכון, הייתי גם מברר אם סתמו חלון בדירה או דלת.

אם אחרי בירור אכן היה ג' פעמים אסונות של חולי, מותר לשוכר לבטל את שכירות הדירה, מדין מקח טעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כסף הקדשים סימן שיב שאם אירע ג' אסונות של חולי הרי זה מום המבטל את המקח. ואם אירע רק ב' פעמים ויש פחד לאנשים, אין זה מום במקח למרות שאנשים מפחדים.