שאלה:
אני באופן קבוע מפזר על הלחמניות גרעיני חמניה הניקנים בתפזורת. מפזר אותם על הלחמניות, אם יש כאלו שלא נראים טוב בדרך כלל אני מוציא.לעיתים ישנם נקודות צבע חום, וגם חלקיקים מהגרעינים עצמם.
היום השתמשתי בכל הגרעינים שנשארו בשקית. וכששמתי את סוף התכולה ממש, ראיתי קווים שחורים כאלו, ופתאום אני מבחין בכך שאחד מהם פשוט יצור חי. לאחר שהבחנתי בכך שבכל הלחמניות יש "לכלוכים של הסוף" פשוט זרקתי את הכל. (הרבה זמן ועבודה).
השאלה: הנגלה הקודמת שעשיתי, היו בה כנראה מספר גרעינים כמושים, כמו"כ אולי כמה נקודות של שאריות. (באחד מהם היה פס שחור שהיה נראה לי דומה למשהו של הקליפה. אך אולי לא.. מה עושים עם הלחמניות הקודמות,, (ושלפניהם)? כרגע הם אחרי אפיה, ודבר כזה מן הסתם נחרך ובלתי ניתן לזהותו.
מהם עושים?
האם מותר לאכול את הלחמניות? האם צריך לבדוק את כל הלחמניות שנמצאות בפריזר? מה עושים עכשיו?
תשובה:
שלום וברכה
הייתי מגדר מהם את השכבה העליונה, קשה לקבוע שאם היה חרק הוא נשרף או נימוח, והאריזה מוחזקת כנגועה.
להבא יש לברור היטב לפני השימוש.
פורים שמח.