תפילות לקראת הפלגה בים

שאלה:

שלום, אני ומשפחתי נצא בשבוע הבא להפלגה בת 4 לילות באוניית תענוגות, הים הוא מקום מסוכן, קרו מקרים שאוניות טבעו (עלו על שרטון וטבעו, התהפכו וטבעו בגלל גלי פרא).

רציתי לדעת, אילו ברכות אפשר להגיד שההפלגה תהיה בטוחה ועם שמירה?

תשובה:

אני מקווה שבעלי החברה נוקטים בכל אמצעי הזהירות, ואתם צריכים לשים לב מאוד הן לנושא הצניעות שמאוד נפרצת בהפלגות אלו, הן בנושא הכשרות. נסיעה טובה.

תגידו תפילת הדרך:

יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ יְיָ אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ,
שֶׁתּוֹלִיכֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַצְעִידֵנוּ לְשָׁלוֹם וְתַדְרִיכֵנוּ לְשָׁלוֹם (וְתִסְמְכֵנוּ לְשָׁלוֹם),
וְתַגִּיעֵנוּ לִמְחוֹז חֶפְצֵנוּ לְחַיִּים וּלְשִׂמְחָה וּלְשָׁלוֹם.
(אם דעתו לחזור מיד אומר וְתַחְזִירֵנוּ לְשָׁלוֹם)
וְתַצִּילֵנוּ מִכַּף כָּל אוֹיֵב וְאוֹרֵב וְלִסְטִים וְחַיּוֹת רָעוֹת בַּדֶּרֶךְ,
וּמִכָּל מִינֵי פֻּרְעָנֻיּוֹת הַמִּתְרַגְּשׁוֹת לָבוֹא לָעוֹלָם,
(וְתִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יָדֵינוּ)‏[1],
וְתִתְּנֵנוּ לְחֵן וּלְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים בְּעֵינֶיךָ וּבְעֵינֵי כָל רֹאֵינוּ,
וְתִשְׁמַע קוֹל תַּחֲנוּנֵינוּ.
כִּי אֵל שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה וְתַחֲנוּן אַתָּה.
בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה: