תענית ביארצייט

שאלה:

אימי נפטרה בתאריך י"ח בתמוז (היא נפטרה השנה, כך שזה יצא בדיוק בצום י"ז בתמוז שנדחה השנה מפני השבת), האם אני צריך לצום ביארצייט שלה, כך שייצא שאצום יום אחרי יום (צום י"ז בתמוז וצום ביארצייט) ?

תשובה:

כבר נהגו מחמת חולשת הדורות להקל שלא להתענות ביום זה, וראה פני ברוך עמ’ תלה תלו שהביא מדברי רבים מהפוסקים בענין זה, ובראשם משפחת רעק”א והחתם סופר וכן המנהג בכל קהילות החסידים ועוד קהילות, לכן במקרה שלך שמדובר בקושי גדול להתענות יומיים ברצף, אין להתענות.

במקום התענית תקדיש שעות ביום זה ללימוד תורה יותר מבשאר ימים.

בהצלחה