שמע ברכות התורה מאשה – האם יצא ידי חובה

שאלה:

שלום וברכה!
לא ישנתי בשבת בצהריים, וכן בלילה. [אפילו לא דקה] חשבתי לצאת ידי חובה בברכות התורה של אשתי, ולכן התכוונתי לא לצאת באהבה רבה, ושמעתי את הברכות מאשתי. אחר כך ראיתי שחיוב אשה בברכות התורה , הוא ספק מדאורייתא.
מה עלי לעשות כרגע? תודה רבה!

תשובה:

למעשה עכשיו יש לך כאן ריבוי ספקות ואין לברך שוב.

ספק שמא כדעת הלבוש בסימן מז שנשים חייבות מהתורה. וספק שמא גם לגבי אנשים ספק ברכות להקל, כמו שנקטו רבים מהפוסקים, מטה יהודה וברכי יוסף וראה בדבריו שם שכן דעת רוב הפוסקים. גם עצם החיוב שלך בברכה הוא כמובן ספק שמכך התחלת… שהרי לא ישנת.

ברכה והצלחה ויום מבורך.