שמירת נגיעה – אשה זקנה

שאלה:

רציתי לשאול בנוגע לשמירת נגיעה מנשים זקנות…
איך ניתן להסביר בצורה הגיונית לאדם מסורתי את הסיבה לאסור נגיעה מזקנות?
לא פעם "תוקפים" אותי על סיבת ההימנעות של דתיים מלחיצת ידיים וכד' ואני מתקשה להסביר להם דברים שייתיישבו על ליבם.
אשמח לפירוט.
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

מאוד הגיוני שכאשר קובעים איסור כללי לא עושים חלוקה בין זקנות לצעירות וכו', כי אין לדבר סוף, זה יגיד שזה לא עושה לו כלום וזה כן וכמה זה זקנה ומה זו צעירה וכו', לכן כאשר התורה או חז"ל קובעים איסור הם יוצרים אותו באופן קבוע מוגדר וחד משמעי ורק כך יש לו קיום. נראה לי הגיוני ומובן מאוד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. הנאה = גירוי כפול רגישות.
    הם לא מבינים מה הבעיה באשה מבוגרת, כי הם שוחקים את הרגישות שלהם לכל דבר (להבדיל, כמו שאתה תלך על חצץ יכאב לך, אבל כשבדואי עם רגל של פיל ילך על חצץ הוא לא ירגיש) ולכן גירוי קטן של אשה מבוגרת לא מהווה מבחינתם שום הנאה.
    אנחנו, שמשתדלים לשמור על עצמנו, גם גירוי קטן יכול להביא אותנו להנאה גדולה כי אנחנו רגישים.
    זה בגדול.
    בו"ה.