השכרת נכס לכנסיה

שאלה:

שלום וברכה
יש לי נכס בחו"ל וכנסיה אבנגלית (בלי פסלים ותמונות) רוצים להשכיר את הנכס האם מותר?
תודה רבה

תשובה:

הנוצרים להרבה שיטות נחשבים עובדי עבודה זרה. כך שלא משנה אם יש שם תמונות או לא, עצם תפילותיהם ועבודתם היא עבודה זרה.

מקורות:

יש שרצו ללמוד מדברי הרמ”א באו”ח סו”ס קנו שאין איסור לבני נוח בעבודה זרה בשיתוף, כלומר כאשר הם מאמינים שיש אלוקים אלא שמשתפים איתו כח אחר כמו יש"ו ימ"ש שלדעת יש בו אלוקות עפרא לפומייהו [דבר שליהודי הוא ודאי עבודה זרה לכל דבר], אולם כבר הכריעו הפוסקים שדברי הרמ”א נאמרו רק לגבי שבועה, שאם נשבע באופן זה נחשב הדבר כשבועה בשם ה’, אבל בלי ספק גם לגוי יש בזה איסור גמור של עבודה זרה, ראה פתחי תשובה יו”ד סי’ קמז בשם הנודע ביהודה מעיל צדקה ועוד פוסקים.