האם מותר לשמוח על זכייה ישראלית בינלאומית?

שאלה:

האם מותר ליהודי לשמוח כאשר ישראל מנצחת בתחרויות כמו אולימפיאדה ואירוויזיון? למרות שהתחרות מתקיימת בשבתות ואולי הנציגה שלנו לאירוויזיון אומנם זוכה ומביאה המון כבוד למדינה בעולם והרבה תיירים מאירופה שמכניסים פרנסה לארץ אבל במופע שלה (שזכה) היא לא מתלבשת צנוע…

תשובה:

שלום וברכה,

אין מקום לשמוח בנצחון של אירוע ספורט שנעשה בחילול שבת המוני ובחוסר צניעות.

אפשר לשמוח בהצלחות של המדינה בתחומים אחרים שאינם פוגעים בטהרת ישראל ובמצוות ה', כמו הצלחות כלכליות או מדיניות שונות. ולהתפלל לגאולה שלמה במהרה בימינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד תורתו אך לא הצלחתי להבין משהו.
    ”אפשר לשמוח בהצלחות של המדינה בתחומים אחרים”? מה לנו ולהם? יש אמנם להתפלל להצלחת העם היהודי בכלכלה וביטחון ע”מ שיוכלו לחיות בנחת ובבטחה אך אין לזה דבר וחצי דבר עם ”הצלחת המדינה”. לא מיבעי לשיטת סאטמר שאין לזה מקום אלא אפילו לשיטת החזו”א שהורה להשתתף בבחירות אך בוודאות גמורה שהיה זה מכורח הנסיבות וברור שאין מה לשמוח בהצלחות הרשעים.

  2. לא אמרתי שמצוה לשמוח בכך, אמרתי רק שאם אדם שמח בהצלחתם של ישראל אין בזה חילול כבוד שמים, אבל לשמוח בדבר שבא על ידי חטא זה ודאי לא נכון.