הבדלה

שאלה:

בס"ד

במידה ולמישהו מהמשפחה שלי קרה פנצ'ר באוטו במוצאי שבת והוא עוד לא הספיק להגיע לבית אחרי בית הכנסת לעשות הבדלה בבית ולכן נשאר ברכב. אני הלכתי לבית בנתיים לקרוא לעזרה.
השאלה שלי היא כזאת , האם עדיף לעשות הבדלה לבד כי אני לא יודע כמה זמן יקח עד שיתקנו את האוטו, או שעדיף לא לעשות הבדלה ולחכות עד שיתקנו את הפנצ'ר ואז לעשות הבדלה ביחד איתו?

תודה רבה.

תשובה:

אין חובה להזדרז בהבדלה, אתה יכול לחכות לו. רק לזכור שאין לאכול לפני הבדלה, ומלאכות קלות מותר לאחר אמירת ברוך המבדיל.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כתבת מעולה, והאמת שמאוד שמחתי לאחרונה שהיית רגוע בענין הבדלה, תמשיך להתחזק ולעבוד על עצמך ובעזרת ה' תראה ישועות.

  2. מה שכתבתם בתגובה האחרונה כאן: "בהצלחה רבה מאוד". – הכוונה בהצלחה בעבודה הפנימית על הקושי ואם צריך להיעזר צריך שיתוף פעולה בין אנשי רפואה והלכה בטיפול בזה?