בדיקת חמץ בספרים

שאלה:

יש כידוע 2 גישות האם צריך לבדוק ספרים מחמץ. האם למי שמקל שלא לבדוק. יש עכ"פ ענין לפתוח ולנער הספרים. או שממ"נ אם צריך בדיקה זה לא עוזר. ואם לא צריך בדיקה אז אין ענין. [השאלה האם זה מועיל מדין אנ"ס שאם יש פירור גדול אז הוא יפול]

תשובה:

שלום וברכה

ענין יש בכך, כיון שעיקר טענתו של החזון איש היא שכיון שהחשש הוא שמא יבוא לאוכלו, בחמץ שבתוך ספר יכול להיות קיים החשש הזה, ומן הסתם הוא יותר קיים בחתיכה גדולה מאשר בקטנה. אמנם חיוב אין בזה. מה שכן חשוב מאוד, שככל שלא נזהרים כל השנה מחמץ, לא להעלות את הספר על שולחן הפסח, כי אולי יכול ליפוך איזה פירור ולהתערב באוכל.

שבוע טוב ומבורך.