שאלה:
שלום,
נכנסתי לדירה עם תנור ואני לא בטוח עד כמה הדיירים הקודמים הקפידו על כשרות. הבנתי שאפשר להכשיר את התנור אבל לא את התבנית. האם זה בסדר להכשיר את התנור, לנקות ככל הניתן את התבנית, ולא להניח על התבנית עצמה דברים אלא בתוך תבניות אלומיניום חד פעמיות או על נייר אלומיניום שאני שם על התבנית?
תודה
תשובה:
שלום וברכה
באופן כזה שאתה לא מניח אוכל בתבנית אלא רק משתמש בה כמגש לתבניות חד פעמיות, הכשרתה בליבון קל כמו התנור. תנקה הכל היטב היטב ותפעיל ריק עם התבנית לבדה בתוכו על חומו המירבי כ40 דק', אפשר גם קצת גריל…
יישוב טוב.
שלום,
תודה על התשובה.
וזה בסדר גם לשים על נייר אלומיניום?
תודה
לא. רק תבנית אחרת לגמרי.
שלום,
מה ההבדל בין תבנית אלומיניום חד פעמי לבין נייר כסף?
בנייר כסף יש יותר סיכוי למגע של המאכל עצמו או רוטב. אתה חייב לגדור את עצמך בענין זה כדי לדעת שלא להכשל.
שלום,
אם נופלים כל מיני פירורים שהיו על התבנית (המגש למטה) או מדפנות התנור בתוך האוכל, האם זה בסדר?
למשל – אם יש 2 תבניות אלומיניום בתנור, כשאני מרים אחת כדי להוציא אותה, יכולים להיות דבוקים אליה פירורים מהתבנית למטה (המגש) ואז זה יכול ליפול בתוך התבנית אלומיניום השניה או שהפירורים יכולים לגעת באצבעות שלי וכשאני מזיז את התבנית אלומיניום השניה הפירורים יכולים לעבור אליה.
תודה רבה
לא הבנתי מה כוונתך, אם יש חשש לפירורים מנקים, מה כוונתך?
שלום,
התבנית (המגש) לא תמיד נקי מפירורים.
אתמול למשל הכנתי אוכל בתוך 2 תבניות אלומיניום. ואז כשהוצאתי את התבניות אלומיניום מהתנור עפו קצת פירורים מהתבנית למטה (המגש) לתוך התבניות.
אז מנקים, מה הבעיה?
שלום,
אם לא ניקיתי, ויש פירורים על המגש שעפו בתוך האוכל (ואי אפשר לראות אותם, לפעמים זה פירורים שחורים קטנים כאלו), כך קרה לי אתמול, האם אפשר לאכול את האוכל?
תודה
אפשר לאכול.
השאר תגובה