קח את הלבוש ואת הסוס – מעלות חברינו

שאלה:

אני חושב שניתן להשתמש בציווי אחשורוש להמן "קח את הלבוש ואת הסוס" לחיי היומיום.
ברור שיש מטרה חשובה בהתבדלות בבגדים מיוחדים שמדגישים לאזה ציבור אנחנו שייכים ובד”כ זה גם מונע אנשים מלעשות מעשים שאינם ראויים. וזה גם עובד במרבית המקרים.
אבל, וכאן מגיע אבל גדול, וללא לעשות הכללות כמובן, אני אישית נפגשתי עם שני הצדדים האחרים. כאלו שלובשים ”צבעוני” והם הרבה יותר יראי שמים מאחרים הלובשים ”שחור-לבן". אצלם הלבוש זה רק תחפושת. מתחתיה יש ”סוס”. ואליהם יוצאת הקריאה-זעקה ”קח את הלבוש ואת הסוס” תפסיק ללכת שחור לבן ולחלל ש”ש ולהוציא לעז על קהל יראי השם.

תשובה:

לכל אדם יש יצר הרע, אינני מבין למה אתה מציע להם לזרוק את הלבוש הישיבתי, יותר טוב היה אם היית קורא להם לחזור בתשובה… שנזכה לעשות את הטוב והישר בעיני אלוקים ואדם, ויהי רצון שנזכה תמיד לראות מעלות חברינו ולא חסרונם.

שבת שלום ומבורך.