פאות ארוכות – מנהג או חובה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני רואה הרבה בחורים חרדים שהולכים עם זקן קצוץ ובלי פאות (מאחורי האוזניים) שלמעשה נראים במראה הפנים חילונים (חוץ מהכיפה).
האם זה תקין או שגבר מחויב ללכת על פי ההלכה עם פאות וזקן ארוך ?

תשובה:

שלום וברכה

החיוב על פי דין הוא להותיר במקום פאת הראש אורך של 5 מ"מ, ובזקן, שלא לגלחו בתער אלא במכונה שיש לה כשרות טובה או במשחה. הפאות הארוכות זה מנהגים וצורה מסויימת שבה בחרו יהודים להבליט את יהדותם, אבל אין בכך חיוב.

שבת שלום.