סקוצ' נפרד לבשר וחלב

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם מה שמיחדים סקוטש לבשר ולחלב בנפרד הוא מעיקר הדין או חומרא ואם כן מה מקורה. במקרה שמשתמשים תמיד במים קרים והנוזל כלים גורם שגם אם יעבור ממשות בעין (שבדרך כלל זה לא קורה) היא נטל"פ. האם זה קשור לאין מבטלים איסור לכתחילה לכאורה זה קצת שונה כי המפגש של הבשר והחלב קורה שאחד מהם הוא נטל"פ. ואם זה בעיה מה קורה אחרי שעשו זאת האם צריך לנקות שוב ומה קורה אם כבר בשלו מהמין השני כשהיה לכלוך בעין
יישר כח

תשובה:

ככל שמשתמשים במים קרים זו אכן חומרא, סוג של הנהגה נכונה וטובה, כי הרי לפעמים יש דברים שומניים, לפעמים קורה שמישהו לא רוחץ הכי טוב ונשאר משהו קטן דבוק וכו', וכיון שזה כל כך זול ופשוט, אז למה לא? כך ראוי לכל ירא שמים. בכלל הכי טוב אם אפשר שיהיו בבית שני כיורים, ואז אפשר גם להשאיר איזה כלי בכיור, ואפשר להשתמש במים חמים, ואז ודאי יש להקפיד בכך עוד יותר.

שבת שלום.