טבילת כלי חשמלי – מכשיר פופקורן

שאלה:

רכשתי מכשיר פופקורן המיוצר בסין.
במכשיר יש כמין כוס ממתכת עם חורים.
אסור להכניס למכשיר שמן, והוא פועל על ידי הזרמת אויר חם בלבד.
האם יש צורך ליטבול את הכלי?
אם כן, איך מבצעים את הטבילה בכלי כזה?
והאם יש דרך להכשיר את המכשיר ללא טבילה?
אשמח בתשובתכם והודה על כך.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש קושי לטבול את המכשיר מחשש שיתקלקל, אם ניתן לפרק משהו באופן שצריך קצת ידע ומיומנות לחבר חזרה, יש להקל שבאופן זה נחשב הדבר שגמר מלאכתו בידי ישראל והוא פטור מטבילה.

הקלה זו היא בצירוף דברי הסוברים שכלי המחובר לקרקע פטור מטבילה, וכלי הנזקק לחיבור לחשמל נחשב מחובר לקרקע.

ואם תחמיר להטביל את החלק שציינת, זה ודאי מצויין.

מקורות:

ראה שו”ת חלקת יעקב (ח”א סי’ קכו, וח”ב סי’ סא) שמאחר שהשימוש התמידי של מכשיר זה הוא רק בהיותו בחשמל, הרי הוא ככלי המחובר לקרקע ואינו צריך טבילה. וכן כתב בשו”ת בית אב”י (ח”א סי’ קיד). וראה בספר טבילת כלים (פ”ד סי’ טז הערה כד) שהביא בשם הגרש”ז אוירבך, כי מאחר שיש דעות שכלי זה אינו צריך טבילה, ניתן לקלקל בו דבר מה ולתקנו ע”י ישראל, ובצירוף הדעות הנ”ל יפטור את הכלי מטבילה.