הבטחה לרבי שמעון בלי לבקר בציון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני יודעת שיש אנשים שנודרים בציון של רשבי שאם יפקדו יקראו לבן בשם שלהם .
הייתי רוצה גם לעשות דבר כזה אך חייב להגיע לקבר של רבי שמעון?
או שניתן להדליק נר לפני כניסת שבת לכבוד רבי שמעון ולהבטיח הבטחה כזו וגם כך זה נשמע ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לזכור שיהודי לעולם לא מבקש משום גורם אחר מלבד הקב"ה בורא העולם! לא מבקשים מצדיקים ולא מאף אדם לא חי ולא מת, אפשר כמובן לבקש שבזכות בצדיק ישמע ה' תפילתנו, אפשר גם להבטיח – לבורא עולם כמובן – שאם יוולד יקראו לו בשמו של הצדיק, ואכן היתה מקובלת סגולה כזו בעיקר לגבי ל"ג בעומר במירון, אבל אני מניח שאין הבדל ואפשר לעשות זאת גם מהבית, גם אם זה לא ממש הסגול כצורתה. והעיקר לזכור שבורא עולם אוהב אותנו וכל חיזוק באיזו מצוה או באמונה, מעורר רחמי שמים יותר מכל הסגולות שבעולם.