לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום באמצעות מועדון של אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אכלתי עם חברה במסעדה ואז שמנו לב שיש הנחה דרך מועדון "שלך", החברה שילמה על שתינו דרך תו נטען של המועדון כדי שתהיה לנו הנחה והמועדון שייך לאמא שלה, ואז החזרתי לה את הכסף המוזל. ראיתי בתקנון האתר שלהם שהשימוש הוא אישי ואני חוששת שאולי היה בזה גזל. אם כן, אשמח לדעת מה אני אמורה לעשות בדיעבד? להחזיר את ההפרש של ההנחה למסעדה?
תודה רבה על העזרה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהשימוש בכרטיס מועדון הוא אישי, אסור לאחרים להשתמש בו. ולכן אחרי שהשתמש יש לשאול את הנהלת המסעדה מה לעשות, או שהם ימחלו על כך, או שהם יחייבו אותך להשלים את החוב.

בהצלחה.