הלכות תענית אסתר ופורים

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה!
1. אישה שמטופלת בתרופות פסיכיאטריות, אך אינה בסכנה, צריכה לצום בתענית אסתר?
במידה ולא, מותר לה לאכול כרגיל רק ללא בשר וממתקים? מותר שוקו עם קורפלקס למשל?
2. בתענית אסתר מותר להתקלח ולהסיר שיער הגוף לאישה ?
3. בתענית אסתר מותר לכבס בגדים ביד ובמכונה ולגהץ?
4. בפורים יש חובה לקיים סעודה אחת בלבד עם לחם ועוף? לאחר קריאת המגילה ביום? או שצריך יותר מסעודה אחת?
5. זכר למחצית השקל ניתן לתת במנחה סמוך לקריאת המגילה בליל פורים? ומה השווי של מחצית השקל נכון לזמן הזה? והאם מותר לתת מעט יותר או שחייבים בדיוק את שווי מחצית השקל?
6.אם ברצוני לתת משלוח מנות ל 2 אנשים, משלוחי המנות חייבים להכיל בדיוק את אותם הדברים? או שאפשר דברים שונים?
7. הסדר הנכון לפי ההלכה הוא: 1.קריאת מגילה 2. מתנות לאביונים 3 . משלוח מנות. 4. משתה ושמחה?
8. נשים לא חייבות לשתות יין/תירוש בפורים ? ודי להן בלחם ועוף כדי לקיים את מצוות הסעודה?
9.ביום הפורים מותר לכבס ולגהץ ולעשות הכל כביום חול?
10. בערים שחוגגים פורים ב י"ד אדר, שושן פורים נחשב כיום רגיל? ואין בו אף מצוות פורים וכן לא מקיימים סעודת פורים? רק לא אומרים תחנון?

תודה רבה מראש!

תשובה:

1. אינה צמה, לא אוכלת ממתקים, אבל יכולה לאכול שוקו עם קורנפלקס.

2. מותר.

3. מותר.

4. די בסעודה אחת, אבל מרבים לכתחילה באכילה בשני ימים אלו גם ביום וגם בלילה. עדיף בשר על פני עוף.

5. נכון. כיון שאת אשכנזיה, מחצית השקל זה שלוש מחציות של מטבע השקל – ס"ה שקל וחצי. אחרי נתינה זו תוסיפי כמה שתרצי. לספרדים ולמי שרוצה להדר, שווי מחצית השקל נכון להיום קרוב ל-25 ש"ח.

6. מה שתרצי העיקר שבכל משלוח יהיה שני סוגי מאכל, או מאכל ומשקה.

7. הנורמלי כך אבל הסדר לא מעכב.

8. נכון.

9. מותר אבל לא עבודה שמקבלים עליה שכר רק מלאכות בית קלות.

10. נכון, אבל נהגו להרבות מעט באכילה.

פורים שמח