הכשרת מנגל גז לפסח

שאלה:

שלום וברכה.
יש לי מנגל גז במרפסת ושמתי עליו פיתות במהלך השנה.
רציתי לדעת:
לשיטת האשכנזים: איך מכשירים את המנגל?
לשיטת הספרדים: איך מכשירים את המנגל?
(שמעתי: שאם המנגל יכול להגיע ל – 400 מעלות זה יהיה כמו ליבון חמור לכתחילה. זה נכון? ואם למנגל שלי אין את השעון שמראה את המעלות?)
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

עדיף אם אין הכרח, שלא להשתמש בו בפסח. במידה ותרצו לעשות מנגל, תשתמשו במנגל גחלים חד פעמי…

אם לא משתמשים לפסח די בנקיון ואין צורך להכשיר. רק סוגרים אותו שלא יטעו להשתמש בו וזהו.

במידה ורוצים להכשיר, רשת תקנה חדשה ולגבי הגוף עצמו ניתן להסתפק בנקיון וליבון באופן שהזכרת על הלהבה המירבים באופן שהאש מגיעה לכל פינה.