ביצה רותחת שנפלה לכיור החלבי – לאוכלה עם בשר

שאלה:

שלום
הרתחתי ביצים קשות וכששפכתי את המים הרתוחים לכיור חלבי נפלה ביצה קשה לכיור.
האם מותר להכניס את הביצה למאכל בשרי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ניתן להניח שהכיור אינו בלוע בחלבי בן יומו [אם בכלל], וגם כעת מדובר בכלי שני, והביצה גם יש בה קליפה, וכיון שההלכה היא שתתאה גבר והכיור קר, גם אם הוא מבחיע בביצה זה רק כדי קליפה וזה הרי נקלף, כך שמותר בלי חשש לשים במאכל בשרי, אלא אם כן היו שיירי חלב בכיור שאריות קפה וכדומה, שאז כמובן אם הקליפה נפגמה – אסור. כמובן שבכל מקרה יש לרוחצה היטב.