משכיר שלא יכול לתקן נזילה

שאלה:

אני שוכר משרד לקבלת קהל בקומת קרקע. בדירה מעלי יש נזילה, שגורמת לעובש ולקילופים בקיר שמעכירים את המשרד.
דיברתי עם המשכיר, ולאחר סחבת של כמה חודשים החזיר לי תשובה סופית, שאי אפשר להתנהל מול בעל הדירה מלמעלה, והוא לא מתכוון לתקן את הנזילה.
יצויין שאני שוכר את המשרד ללא הגבלת זמן, וללא חוזה כתוב.
השאלה היא, מלבד לעזוב את המשרד, (שאת זה אני לכאורה יכול לעשות באופן מיידי) האם יש עוד דרך שאני יכול לחייב אותו לדאוג לתיקון הנזילה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה חוזה חתום על תקופה מסוימת היה ניתן לקחת את כספי השכירות ולתקן את הנזילה. כיון שהכסף השכירות משועבד להעמיד את המושכר. אבל אם אין לכם חוזה כתוב קשה לעשות זאת מבלי הסכמה של המשכיר. ואם המשכיר לא מסכים, השוכר יכול רק לעזוב את הדירה, או להגיע להסכמה עם המשכיר שתשלום השכירות יקוזז, לפי המחיר שראוי לשלם על משרד כזה.

בהצלחה.