לדחוף את אבא כדי להצילו ממוות

שאלה:

בס"ד

שלום וברכה,

יש לי שאלה תאורטית בנוגע לדעת ההלכה בעניין כיבוד הורים.

כאשר יש מצב חירום של אבא שיכול להפגע על ידי תאונת דרכים או על ידי משהו אחר מסכן חיים כמו אש או התחשמלות, ובשביל להציל את האבא יש לבן שלו רק אפשרות אחת שהיא לדחוף אותו בשביל שלא ייפגע, וכתוצאה כביכול מהמכה שהבן הכה את האבא הוא הציל אותו.

האם הייתי אומר שהוא עשה מעשה גבורה ויקבל על זה שכר?
או שיכול להיות שעל ההצלה של האבא הוא יקבל שכר , ועל זה שהוא הכה אותו הגם שזה לא באשמתו הוא היה חייב לעשות את זה, הוא יענש על כך?

תודה רבה.

תשובה:

פשוט שזו תהיה מצוה גדולה ויקבל עליה רק שכר.

שלא נדע מצרות…