שימוש במוקצה בלא לטלטלו

שאלה:

האם הבנתי נכון:

לגבי דין בסיס לדבר האסור בשבת קודש (ולא בסיס לדבר האסור והמותר) – מותר להניח עליו חפצים המותרים בשבת או ליטול מעליו חפצים המותרים בשבת אם לא מטלטלו.
זה מותר אפילו לכתחילה לפי כל הפוסקים ואין הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה.

הבנתי נכון?

תשובה:

שלום וברכה

שימוש שאינו כולל כל טלטול, כמו ישיבה על אבן כבדה מאוד, אין בו איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי שח סעי' כ. ובמשנה ברורה סימן שח ס"ק פב כתב:

 ואסור לטלטלם – היינו טלטול ממש אבל לישב עליהם כשאין מזיזן ממקומן ודאי שרי ואפילו כשמזיזן ע"י ישיבתו מצדד המ"א להקל דטלטול מן הצד הוא כל זמן שאין מזיזן בידים ומצאתי במאירי שגם הוא הסכים לזה רק שכתב דבמקום שאין צורך ראוי לפרוש מזה: