קביעת המנהגים לספרדיה הנשואה לאשכנזי

שאלה:

התחתנתי לפני שנים רבות לאשכנזי והחלטתי שאני רוצה להתפלל לפי הנוסח שלו כדי שכשיהיו לי ילדים הם ישמעו נוסח שמוכר להם ולא יתבלבלו. וכך אני עושה.
פתאום, אחרי 20 שנה, עלתה בדעתי מחשבה שאולי אסור לי לברך ברכות שמע בשם ומלכות?? אני תמיד מברכת מאז שהתחתנתי, כי אשכנזיות מברכות.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאת נשואה לאשכנזי, כל מנהגייך הם כשל בני אשכנז ואין כל חשש.

מקורות:

על חובת האשה לנהוג כמנהגי בעלה ומה נכלל בזה, ראי בהרחבה כאן