צדיקים

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב

יש לי שאלה לא רק לך גם לרבנים בכללי השאלה היא:

כבוד הרב אתה חושב שיש מלא רבנים גדולי דור גדולי עולם שאף פעם לא הכרתם שאתם אומרים לעצמכם יש אבל לא יודעים שמות גם רבנים של היום גם חושבים כך?

תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

אני בודאי לא מכיר את כולם, אבל בדרך כלל אדם שהוא תלמיד חכם מוכר בקרב בני מקומו, האמירות על יהודי כזה או אחר, חייט או חלבן או אני לא יודע מה, שהוא צדיק נסתר וממילא עשיית הילה ומיסטיקה סביבו, לרוב מביאה רק נזק ולרוב זה לא נכון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שקצת מכיר מקומות שיש שם אנשים קצת מבוגרים וודאי יצא לו לפגוש לא אחת אנשים שכלפי חוץ לא נראים או מפורסמים אבל יודעים המון תורה בנגלה והניסתר ויושבים שעות ע"ג שעות ולומדים ועוסקים בתורה נראה לי שהם הצדיקים הנסתרים,
    (אמנם הם לא עגלונים וכו' וגם לא מגלים עתידות או מברכים בתשלום אבל הם עובדי ה' באמת)

  2. בודאי שיש יהודים צדיקים, ואין ספק שיהודים יראי שמים מהדור הקודם, הם בשבילנו מקור ללימוד על פשטות וצניעות ואמת וכו', בדיוק שוחחנו על כך היום יום היארצייט של מורי חמי, אני מדבר על מיסטיקה ודמיונות שיש סביב הדבר הזה.