פירוש המילה לעומת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
התקשיתי על רש"י שני של תצווה פסוק כז שכותב שלעומת מחברתו היינו בסמוך – "סמוך למקום החיבורן באפוד" (ולא "על" החיבורן שאם כן היה במשמע שהטבעות בזווית של החיבור ממש), וממשיך וכותב "שהמחברת לעומת החגורה" – והמציאות שרש"י מתאר כאן היא שהכתפיות היו מחוברים לחגורה, אם כן הפירוש כאן יהיה "על".
אם כן יוצא שלעומת פירושו האמיתי זה "כנגד" שזה שתופס כאן את שתי המשמעויות , נכון ?

תשובה:

אינני יודע אם אלו שתי משמעויות שונות, בסמוך יכול להיות בסמיכות ממש ויכול להיות סמיכות יחסית.